HR-chef Kommun

- Digitalt nätverk för hela landet

HR-chef Kommun startade hösten 2021 med Patrik Remann som nätverksledare. Är du HR– eller personalchef i en kommun eller kommunalt bolag är det nätverket du behöver för kommunal omvärldsbevakning och utveckling av din roll och HR-avdelning.

"Jag har stor nytta av medlemskapet i nätverket "

"Som HR-chef är schemat alltid späckat men för träffarna i HR-chef Kommun tar jag mig tid, det är högt i tak utan prestige och jag får alltid med mig tankar och nyttig information kring aktuella ämnen.

Nätverksledare Patrik Remann är själv HR-chef i en kommun och vet vilka utmaningar och resurser som kan finnas i vår verksamhet, påläst och engagerande".

Sussane Linde
Susanne Linde
HR-chef Vadstena kommun | Medlem i HR-chef Kommun

Träffarna

Vi fokuserar på frågor knutna till arbetet på HR-avdelningen i en kommun. Vi tar upp både strategiska och operativa frågor; hur man upphandlar HR system på bästa sätt, omvärldsspaning på de kommuner som har gjort framgångsrika projekt, eller hur HR bör vara organiserat på en kommun, både stora som små, för att ge bäst stöd till sin organisation.

Som medlem i nätverket har du stor möjlighet att själv påverka innehållet i träffarna: ämnen, föreläsare och nivå på diskussionerna. Inför varje termin läggs ett program som utgår från medlemmarnas egna idéer och önskemål.

När och hur?

Vi träffas digitalt 6 gånger per år. Varje träff är 2 timmar. Vi varvar föreläsning och diskussioner – både i hela gruppen och i mindre grupper. Inbjudan till varje träff får du cirka en månad före träffdatum. 

För vem?

Medlemmarna kommer från både stora och små kommuner i Sverige. Nätverksledaren och många av medlemmarna har lång erfarenhet av att driva HR-frågor inom kommunal verksamhet. Du får på så sätt en mängd nya infallsvinklar och förslag till lösningar på dina dagliga utmaningar. Alla har ett gemensamt – de brinner för att utveckla HR-frågorna inom sin kommun.

I medlemskapet ingår:

  • 6 nätverksträffar per år
  • Egen medlemssida med  presentationer från varje träff samt medlemsförteckning
  • Teamsgrupp för kommunikation mellan träffarna
  • Möjlighet att ta med kollega (dock högst två)

Nätverksledare

Patrik Remann är HR-chef på Nykvarns kommun och var före det enhetschef på Kompetensförsörjningsenhet & HR Verksamhetsledning i Gävle kommun.

Patrik är också med och utformar internationella ISO standarder för alla HR processer i den svenska delegationen av experter i SIS/TK 562 Human Resource Management. Han skriver även forskningsrapporter om framtidens HR och även om rekrytering.

2021 utnämndes Patrik till en av "TOP 250 most influential person in HR worldwide". Han har en bakgrund som chef och projektledare inom industri och kommun.

Annike Ryström fungerar som sammankallande och administrativt ansvarig för nätverket. Frågor kring kommande innehåll, träffar och teamsgrupp ställs till henne.

Tel 0760-167760
annike.rystrom@kompetensnatverk.se

Bli medlem du också!

Du kan starta ditt medlemskap när som helst under terminen och gå på en provträff innan du bestämmer dig - till en lägre kostnad.

 

Kontakta oss direkt på:

0760-16 77 60
info@kompetensnatverk.se

Skicka en intresseanmälan

Höstens träffdatum:

Höstens datum: 30 augusti, 17 oktober, 10 november och 7 december.

Innehåll i träffarna bestäms i samråd med deltagarna för att få det så aktuellt som möjligt. 
Med reservation för eventuella förändringar.

Tidigare träffar – vår 2023

För medlemmar

Logga in på medlemssidan för att se presentation och kontaktuppgifter till medlemmarna i nätverket samt aktuell dokumentation från träffarna. Det finns också en Teams-grupp för kontakt mellan träffarna.

Anmälan till träffarna
Inbjudan till träffen kommer en månad innan. Vi vill gärna att du anmäler dig senast 10 dagar innan träffen.

Patrik Remann

Nätverksledare

Patrik finns idag på Gävle kommun som enhetschef på Kompetensförsörjningsenhet & HR Verksamhetsledning.

Patrik är också med och utformar internationella ISO standarder för alla HR processer i den svenska delegationen av experter i något som heter SIS/TK 562 Human Resource Management samt skriver forskningsrapporter om framtidens HR och även om rekrytering.

Expert på rekryteringsprocessen, och för att göra den LEAN , Automatiserad och digital.

2021 utnämndes Patrik  till en av “TOP 250 most influential person in HR worldwide”.

Han har en bakgrund som  framgångsrik chef under 20 år inom industrin och rekrytering och bemanningsbranschen samt som projektledare för många olika projekt inom HR, Ledarskap, organisationsutveckling och Hållbarhetsarbete.  Han har också fungerat som Expertrådgivare till SKR vid flertalet upphandlingar.

Patrik är numera flitigt anlitad för att prata om Digitalisering inom HR och framtidens HR på Konferenser och webinar.

Patriks HR-avdelning nominerades som “Bästa HR-team” 3 år i rad.

Patrik har också arbetat med strategisk kompetensförsörjning och digitalisering av HR-arbetet på Watma Education.

Patrik Remann

Nätverksledare

Patrik finns idag på Gävle kommun som enhetschef på Kompetensförsörjningsenhet & HR Verksamhetsledning. Patrik är också med och utformar internationella ISO standarder för alla HR processer i den svenska delegationen av experter i något som heter SIS/TK 562 Human Resource Management samt skriver forskningsrapporter om framtidens HR och även om rekrytering. Expert på rekryteringsprocessen, och för att göra den LEAN , Automatiserad och digital. 2021 utnämndes Patrik till en av "TOP 250 most influential person in HR worldwide". Han har en bakgrund som framgångsrik chef under 20 år inom industrin och rekrytering och bemanningsbranschen samt som projektledare för många olika projekt inom HR, Ledarskap, organisationsutveckling och Hållbarhetsarbete. Han har också fungerat som Expertrådgivare till SKR vid flertalet upphandlingar. Patrik är numera flitigt anlitad för att prata om Digitalisering inom HR och framtidens HR på Konferenser och webinar.
Patriks HR-avdelning nominerades som "Bästa HR-team" 3 år i rad. Patrik har också arbetat med strategisk kompetensförsörjning och digitalisering av HR-arbetet på Watma Education.