Öka effektiviteten, minska bias och förbättra matchningen

Den här träffen handlar om nyckelrollen som artificiell intelligens (AI) spelar i modern rekrytering. Vi utforskar hur AI kan effektivisera rekryteringsprocesser genom att automatisera screening av CV:n och förbättra matchningen mellan kandidater och jobbpositioner.

Patrik kommer att belysa hur AI-teknologier inte bara ökar effektiviteten i rekryteringsprocesserna utan också kan bidra till en mer objektiv och mindre bias-präglad kandidatbedömning. Med konkreta exempel på AI-verktyg och plattformar visar han hur man framgångsrikt kan attrahera och kvalificera potentiella anställda.

Vi kommer också att gå igenom relevant statistik och forskning kring hur AI-influerade rekryteringsstrategier uppfattas av jobbsökande och hur dessa strategier påverkar kandidatupplevelse.

Diskussionen kommer att inkludera frågor som: Vilka AI-verktyg används i våra organisationer för rekrytering? Hur utbildar vi våra rekryterare och HR-personal att använda dessa verktyg effektivt? Hur säkerställer vi att användningen av AI i rekrytering följer etiska riktlinjer och lagstiftning?

Tid: 11 september, kl 13-16
Kaffe från 12.30
Plats: Central Hotel, Vasagatan 38

Föreläsare

Patrik Reman är en erfaren HR-ledare med gedigen bakgrund som HR-chef inom kommun, industri och rekryterings- och bemanningsbranschen.
Han har lett många olika projekt inom HR, ledarskap, organisationsutveckling och hållbarhetsarbete.
Patrik har startat upp flertalet rekryterings- och kompetensförsörjningsenheter och ses som en pionjär inom AI för rekrytering.

Patrik Reman