Case implementation av hr-system

Vi får följa med på Bolidens resa med att digitalisera och öka transparensen i sina personalprocesser efter deras implementation av ett HR & Master Data system. Vilka framgångsfaktorer har man sett och vilka utmaningar har man mött. Att kontinuerligt arbeta med Change Management har visat sig mycket viktigt och en nyckelfaktor i en framgångsrik implementering.

Boliden producerar metaller som får det moderna samhället att fungera. Verksamheten kännetecknas av omsorg om människor, miljön och samhället. Boliden har en ledande position inom hållbar gruvdrift, metallproduktion och metallåtervinning. Lång erfarenhet kombinerat med utvecklingen av bästa möjliga tillgängliga teknik gör att våra gruvor och smältverk är väl positionerade i den globala konkurrensen. Varje arbetsdag utforskar vi hur vi kan driva förändringar för att förbättra samhället för kommande generationer. Hur kan vi använda ny teknik och innovation för att möjliggöra övergången som kommer att driva mer hållbara affärer. Hur kan vi använda vårt mod för att utmana befintliga sätt att arbeta, lära och växa som ett omtänksamt företag där våra skillnader gör oss starkare
 
Boliden har cirka 6 000 anställda i Sverige, Norge, Finland & Irland och omsätter årligen 50 miljarder kronor. Aktien är noterad i Large Cap-segmentet på NASDAQ OMX Stockholm.
 

Efter lunch fortsätter vi att diskutera och byta erfarenheter kring hr-system. Ta  med exempel och dela med dig av tips för upphandlingar, implementationer, utmaningar och lösningar.

 

 

Tid: 6 oktober, 2022, kl 11-16
inkl. lunch
Plats: Clarion hotel,
34 Skeppsbrogatan, Luleå

Föreläsare

Johanna Bergvall har arbetat 11 år på Boliden med erfarenhet från IT, Löner och HR. Vid implementeringen av Bolidens HR & Master Data system var mitt uppdrag Lead för HCM Core, vilket innefattar många av de anställdas livscykelprocesser som gäller från anställning, förändringar till avslut. Arbetar idag koncernövergripande inom förvaltningen och är tillförordnad Manager Workday Governance Team.

 

Föreläsare

Samuel Björklund, Director of Business Development på det Stockholmsbaserade scale up-bolaget Sana Labs där han hjälper bolag att effektivisera och driva mer engagement i sitt lärande. Tidigare erfarenhet inkluderar Boston Consulting Group där han jobbat med att implementera Advanced Analytics-lösningar för globala bolag. Samuel är även gästföreläsare inom ‘AI for learning’ på University of Pennsylvanias CLO Doctoral Programme.