Att jobba datadrivet är nog något vi alla vet att vi ska göra och gör i någon utsträckning. Martin Svensson från Trustcruit berättar idag om vad det kan innebära att jobba mätbart och guidar oss i djungeln av nyckeltal man kan jobba med inom rekrytering.

Bland annat kommer han att gå igenom:
• Att jobba mätbart, vad innebär det, vad är viktigt att tänka på och vad är syftet?
• Vanliga nyckeltal: Time to hire, Cost per hire, Quality of hire, Offer acceptance rate, källa på kandidater, tidig personalomsättning, m fl. Hur och varför behöver vi använda dem?
• Kandidatupplevelse (Martins favoritämne!) Varför är det viktigt, hur kan vi mäta det och hur jobbar man med resultatet? Martin kommer dela med sig av data, tipsa om saker han vet fungerar och är viktigt för att skapa bra kandidatupplevelse.


Tillsammans delar vi med oss av egna erfarenheter och kunskap på området och diskuterar de frågeställningar och möjligheter vi har.

Tid: 19 april, 2023 kl. 9-12
Plats: Teams

Föreläsare: Martin Svensson

Martin Svensson, Trustcruit, har jobbat de senaste 5 åren med att hjälpa företag skapa bättre rekryteringsprocesser och att stärka sitt arbetsgivarvarumärke genom att mäta och jobba datadrivet med sin kandidatupplevelse.

Martin Svensson