Ekonomisk brottslighet förenklas med digital osäkerhet.

För varje dag som går publiceras nya och alltmer avancerade cyberattacker. Snart sagt alla företag och organisationer har haft attacker från cyberkriminella och många vet inte ens om det. I en värld som uppmålas mer och mer som ett pågående Armageddon undrar man om det ens finns möjligheter att skydda sig och sin verksamhet. Svaret är att det är enkelt att minska riskerna för ett angrepp rejält och skademinimera vid fullbordad attack avsevärt.

Vad konsekvenserna är av cyberbrottsligheten, vilka som ligger bakom, vad polisen och andra aktörer gör och vad som närmar sig med stormsteg gällande nya Modus Operandi är några av de som Jan Olsson tar upp.

Tid: 6 februari, kl 9-12, plus lunch
Plats: Central Hotel, Vasagatan 38 i Stockholm

Föreläsare

Jan Olsson, Kriminalkommissarie, Polisen. Jan har arbetat som polis i drygt 32 år och under 15 år med internetrelaterad brottslighet bl.a. som nationell expert inom bedrägerier. Han har bland annat varit med och startat Nationellt Bedrägericentrum men arbetar sedan 4 år tillbaka med förebyggande insatser och som verksamhetsutvecklare på Nationellt IT-brotts Centrum (Noa) / Swedish CyberCrime Center (SC3).

Han deltar även i internationella polissamarbeten inom Europol, Interpol, Enisa men även inom flertalet internationella Private-Public-Partnership organisationer i Europa samt sitter i styrelsen för ECCFI och MRC:s LE Commission. Jan har erhållit en rad utmärkelser varav den senaste var ”Årets Säkerhetsprofil 2022”.

Jan Olsson