Välkommen till en träff som utmanar våra föreställningar om vad det innebär att ”leva som man lär” – i praktiken.
Gäst: Pernilla Alexandersson, Add Gender – 10 år med Normingenjörsutbildningen
Inkludering, tillgänglighet och rättvisa möjligheter till lärande är inte bara juridiska krav. De är också löften vi ger – till våra medarbetare, till våra värdegrunder och till oss själva. Men hur ofta granskar vi våra interna kompetenssatsningar genom det perspektivet?
Hur säkerställer vi att våra utbildningar inte bara speglar verksamhetens mål, utan också dess människosyn?
På den här träffen får vi följa med bakom kulisserna hos Add Gender, som för 10 år sedan lanserade utbildningen som leder till att bli certifierad Normingenjör®. Under passet får vi ta del av:
- Hur utbildningen utformats och utvecklats över tid
- Vilka resultat den har lett till – för deltagare, organisationer och samhälle
- Hur Add Gender själva arbetar med att omsätta sina värderingar i utbildningens form, innehåll och genomförande
Tillsammans öppnar vi upp för dialog: Hur kan vi inom utbildningsbranschen bli bättre på att spegla våra egna värderingar i det vi lär ut – och hur vi lär ut det?
Efter träffen kommer du att få med dig: En checklista/frågebatteri från Add Gender du kan använda när du granskar utbildningsupplägg och planer och några reflektion och tankeövningar du kan göra med resten av utbildningsavdelningen eller andra branschkollegor när du kommer tillbaka till vardagen.
Observera att Linnéa har med sig en digital mötesassistent på alla digitala träffar för bättre sammanfattningar och stödverktyg efteråt.
Tid: 25 november 2025,
kl. 9-12
Plats: Teams
Föreläsare
Pernilla Alexandersson är VD och grundare av Add Gender, med 30 års praktisk erfarenhet av att både utbilda och arrangera utbildningar. Hon har en bakgrund inom folkbildningen och var tidigt en av dem som praktiserade flexibelt lärande i studiecirklar – en då banbrytande kombination av digitala trådar och fysiska träffar, i en tid när många fortfarande ansåg att en kurs utan fysiska möten var otänkbart.
Idag är Pernilla diplomerad affärsinriktad projektledare, genusvetare och en efterfrågad röst inom jämställdhets- och inkluderingsfrågor. Under träffen delar hon med sig av sina ovärderliga insikter om hur vi kan skapa utbildningar som verkligen lever upp till våra värderingar – i både form, innehåll och genomförande. Hon berättar också om utvecklingen av Add Genders Normingenjörsutbildning, och hur de själva strävar efter att “leva som de lär”.
