Hur når vi ut med våra läraktiviteter? Även till dem som ”inte har tid”?

De flesta misslyckade utbildningsinsatser gör samma fel: De är inte utformade utifrån hur människor faktiskt fungerar och lär sig. Har vi tur så är utbildningsdeltagarna smarta, intresserade och engagerade, men för att lyckas behöver en utbildning också ta hänsyn till den upptagna, distraherade, kortsiktiga och uppskjutande människan.

Nudging är en dubbelt nobelprisvinnande metod i gränslandet mellan psykologisk och ekonomisk forskning, som numera används av allt från regeringar och multinationella företag till din lokala restaurang, för att förstå och påverka hur människor beter sig.

Linus föreläsning syftar till en djupare förståelse för varför människor gör irrationella val och beter sig på sätt som är till nackdel för de själva, sin omgivning och organisationerna de tillhör. Du kommer också få med dig användbara tekniker för att i praktiken hjälpa människor att agera bättre och lära sig mer.

Hur använder vi nudging i våra egna läraktiviteter? Vi diskuterar och byter erfarenheter.

Tid: 6 september 2023, kl 9-12
Plats: Teams

Föreläsare

Linus Olsson Collentine
Som legitimerad psykolog och partner på Nudgingbolaget är Linus en av Sveriges främsta experter på applicerad nudging. Han har genom åren hjälpt organisationer som Västtrafik, Mat.se och Capio att nå sina mål med nudging som verktyg.

Linus Olsson Collentine