0760-16 77 60 | info@kompetensnatverk.se

Virtual Reality-utbildning på allvar, Ericsson visar vägen

Anna Cau och David Grahnberg från Ericsson låter oss få ta del av onboarding med hjälp av Virtual Reality. Hur kom man på idén? Hur har man gått tillväga och vad säger de som onboardas?

Ericsson bygger en topp­modern fabrik för tillverkning av 5g-teknik i USA. Här kommer medarbetarna att jobba i en fullt ut automatiserad miljö med spjutspetsteknik. Idag får vi vara med om onboarding för de nyanställda—redan innan fabriken är färdigbyggd. En av Ericssons modernaste fabriker finns i Tallin, den har stått modell för den nya fabriken i USA.

Projektet fick bra stöd från ledningen och många andra blev engagerade i projektet som var ett helt nytt sätt arbeta hos Ericsson, inte bara tekniken utan också ett gott samarbete över avdelningsgränserna.

Fabriken var klar i början av 2020 men skulle bemannas redan under 2019. Det var därmed viktigt att sjösätta projektet så fort som möjligt. På sex veckor var projektet i hamn—allt med intern kompetens.

Vi får ta del av filmer som visar hur det kan se ut från en dator. Litet smakprov även på augmented-teknik.

Anna Cau har stora planer för vr-tekniken. Hennes vision är att vi inom två år ska kunna ha sessions där våra fabriker kan mötas i den ­virtuella miljön utan att resa till varandra och dela lärande och best practice och öka samarbetet. För lärande och utveckling verkar det vara rätt väg att gå.

Utbildningsnätverket

Tid: 22 september, kl 9-11
Plats: Digital workshop

 

Anna Cau och David Grahberg

Föreläsare

Anna Cau, Head of People, Group Supply
och
David Grahberg, Learner Experience Designer, Group Function