0760-16 77 60 | info@kompetensnatverk.se

I Upplands-Bro kommun har man sedan två år rekryterat chefer och specialister i egen regi. För att överbrygga kompetensbrist och trygga en fördomsfri rekrytering har man provat olika tillvägagångssätt.

Vi börjar dagen med att möta Havva Ilhan som är biträdande personalchef i Upplands-Bro kommun. Hon kommer att beskriva bakgrunden till varför man tog beslutet ta hem rekryteringen av chefer och specialister till kommunen i stället för att anlita byråer. Hur ser processen ut idag och vad ligger bakom beslutet att bland annat rekrytera cv-löst och hur utfallet varit.

De rekryterar också med hjälp av  Tengai, TNGs robot som intervjuade kandidater, vi får ta del av frågeställningar, utmaningar och utfall. Ett grepp som också säkerställde social distansering i virus-tider.

Efter paus fortsätter vi att utforska hur vi inom våra egna verksamheter arbetar med fördomsfri rekrytering; processer, fallgropar och utfall. Kanske riktigt lyckade rekryteringar? Fundera före träffen på ert upplägg och varför ni arbetar såsom ni gör idag för att säkerställa fördomsfri rekrytering. Ta med exempel och utmaningar.

Rekryteringsnätverket logga

Tid: 9 oktober, kl. 9-12, frukost från 8.30
Plats: Central Hotel, Vasagatan 38.

Havva Ilhan

Föreläsare

Havva Ilhan är idag biträdande personalchef på Upplands-Bro kommun där hon började 2012 på HR-avdelningen. Innan dess arbetade hon som affärsområdesansvarig HR på Poolia.