0760-16 77 60 | info@kompetensnatverk.se

Anna Nordell-Westling från Sana Labs gästar idag Utbildningsnätverket för att prata om hur AI kan skapa en effektiv och engagerande kompetensutveckling.

Vi får inblick i hur kompetensutveckling med hjälp av AI ser ut redan idag. Hur fungerar tekniken? Är den lätt att implementera och vad säger de som lär sig individanpassat med AI?

Svenska AI-bolaget Sana Labs arbetar idag med Global Fortune 500 bolag för att effektivisera säljträning, compliance, onboarding med mera genom sin adaptiva plattform.

Ett prov identifierar kunskapsnivå och kunskapsgap, därefter skräddarsys utbildningen efter de koncept som individen behöver träna mer på. I realtid rekommenderas nästa fråga, förklaring, video eller annat typ av innehåll för att nå den punkt där individen når full kunskapsförståelse av innehållet.

Under corona-utbrottet har deras plattform fått en ny uppgift – att snabbt kompetensutveckla sjuksköterskor som kastas in i intensivvård utan tidigare erfarenhet.

– Vi fick en förfrågan från New York Academy of Sciences som kände till vår AI-plattform och även kände till det akuta behovet att utbilda sjuksköterskor på New Yorks ledande sjukhusgrupp Mount Sinai. Idag, har över 70 000 sjukvårdsarbetare på över 2000 sjukhus i över 80 länder effektivt kompetensutvecklats i Sana, säger Anna Nordell-Westling, marknadschef och medgrundare.

Utbildningsnätverket

Tid: 25 mars, kl. 9-12.
Plats: Digital träff

Anna Nordell Westling

Föreläsare

Anna Nordell-Westling, marknadschef och medgrundare till Sana Labs.