0760-16 77 60 | info@kompetensnatverk.se

Idag får vi en inblick i hur HR på Boliden har arbetat med förändringsresan av det nya digitala arbetssättet.

Vi får följa med på Bolidens resa med att digitalisera och öka transparensen i sina personalprocesser.

Vilka framgångsfaktorer har man sett och vilka utmaningar har man mött.  Att kontinuerligt arbeta med Change Management har visat sig mycket viktigt och en nyckelfaktor i en framgångsrik implementering.

Boliden är ett metallföretag i världsklass som producerar basmetaller och ädelmetaller för det moderna samhället. De är verksamma inom prospektering, gruvdrift, smältverk och återvinning och är ledande inom hållbar gruvdrift och metallproduktion. Tack vare teknikutveckling är de världsledande i sin produktivitet.

Boliden består av 6 gruvenheter och 5 smältverk I Sverige, Norge, Finland och Irland. 6 000 medarbetare med en omsättning av 50 miljarder SEK 2019. Boliden har mer än 90 års erfarenhet av gruvdrift.

HR-nätverket Stockholm

Tid: 5 maj kl. 9-12
Plats: Digital träff.
Gemensam träff för HR-nätverket Stockholm och Göteborg.

Linn Lundqvist

Föreläsare

Linn Lundqvist. Linn gick Personal och Arbetslivsprogrammet vid Mittuniversitetet och har arbetar 6 år inom HR på Boliden, inledningsvis operativt HR arbete på site men numera strategiskt koncernövergripande HR arbete. Idag är hon Functional lead i Workday implementationen på Boliden och Manager Workday governance team.

Logga in på din medlemssida för att anmäla dig till träffen: